بایدن از کمک نظامی ۸ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین خبر داد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۵

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، در جریان دیدار با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود اعلام کرد که بیش از هشت میلیارد دلار کمک نظامی به این کشور ارائه می‌شود تا به کی‌یف برای «پیروزی در جنگ» علیه روسیه کمک کند.

این کمک‌ها شامل اولین محموله یک بمب گلاید دقیق به نام Joint Standoff Weapon است که بُرد آن تا ۱۳۰ کیلومتر می‌رسد.

این موشک میان‌برد، سلاح‌های مورد استفاده اوکراینی‌ها را برای حمله به نیروهای روسیه به شکل قابل‌توجهی ارتقا و به آن‌ها اجازه می‌دهد از فواصل امن‌تری حملاتشان را انجام دهند.

این بمب که توانایی حمله به اهداف با دقت بالا را دارد، از هواپیماهای جنگنده رها می‌شود.

روز دوم شهریور نیز آمریکا از ارائه یک بسته کمک نظامی ۱۲۵ میلیون دلاری به اوکراین خبر داده بود.

پیش‌تر یک مقام آمریکایی گفت بایدن تصمیم ندارد اجازه استفاده از موشک‌های آمریکایی را برای حمله به اهدافی در عمق خاک روسیه به اوکراین بدهد.

با این‌حال بایدن روز پنج‌شنبه پنج مهر در بیانیه‌ای گفت حمایت از اوکراین که روسیه در اسفند سال ۱۴۰۰ به آن حمله کرد، همواره اولویت اصلی آمریکا بوده است.

او افزود: «به همین دلیل، امروز اعلام می‌کنم که حمایت‌های امنیتی از اوکراین افزایش می‌یابد و مجموعه‌ای از اقدامات اضافی برای کمک به این کشور به منظور پیروزی در جنگ انجام خواهد شد.»

با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، جو بایدن دی امسال از سمت خود کنار خواهد رفت.

بخش عمده کمک جدید به مبلغ ۵/۵ میلیارد دلار، باید قبل از پایان سال مالی آمریکا در روز ۳۰ سپتامبر (نهم مهر) تخصیص یابد.

همچنین ۲/۴ میلیارد دلار دیگر تحت برنامه «ابتکار کمک امنیتی به اوکراین» اختصاص یافته است که به دولت آمریکا اجازه می‌دهد به جای استفاده از ذخایر خود، سلاح‌های مورد نیاز اوکراین را از شرکت‌های خصوصی بخرد.

بایدن گفت این کمک‌ها شامل تقویت سامانه‌های پدافند هوایی، پهپادها و مهمات هوا به زمین خواهد بود و همچنین زیرساخت‌های دفاعی اوکراین را تقویت کرده و از نیازهای تعمیر و نگهداری آن‌ها حمایت خواهد کرد.

او در چارچوب طرح خود گفت که وزارت دفاع واحد بیشتری از سامانه دفاع هوایی پاتریوت و همچنین موشک‌های بیشتری از این سامانه را به اوکراین ارائه خواهد داد.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین دستور داد تا پنتاگون برنامه آموزشی خلبانان اوکراینی اف-۱۶ را گسترش دهد و از آموزش ۱۸ خلبان بیشتر در سال آینده حمایت کند.

حمایت از اوکراین در آمریکا معمولا از سوی هر دو حزب اصلی این کشوز بوده اما مشخص نیست چند نفر از جمهوری‌خواهان قصد دیدار با زلنسکی را در روز پنج مهر در حالی خواهند داشت که انتقادات از دولتش از سوی رهبران حزب، از جمله دونالد ترامپ در حال افزایش است.

ترامپ در جریان کارزار تبلیغات انتخاباتی خود، به انتقاد از زلنسکی ادامه داده و در حال حاضر درخواست رییس‌جمهوری اوکراین را برای ملاقات رد کرده است.

او روز چهارشنبه در یک گردهمایی انتخاباتی در کارولینای شمالی به شدت از زلنسکی انتقاد کرد و گفت: «ما به مردی که از توافق سر باز زده، میلیاردها دلار می‌دهیم.»

ترامپ همچنین بایدن و کامالا هریس، رقیب دموکرات خود در انتخابات ریاست‌جمهوری را به خاطر اجازه دادن به تجاوز روسیه به اوکراین، سرزنش کرد.

بسیاری از جمهوری‌خواهان کنگره از بازدید روز یکم مهر زلنسکی از کارخانه مهمات در اسکرانتون پنسیلوانیا که بایدن در آنجا بزرگ شده، خشمگین هستند.

کمیته نظارت مجلس نمایندگان به رهبری جمهوری‌خواهان، تحقیقاتی را درباره این سفر زلنسکی آغاز کرده است.

مایک جانسون، رییس مجلس نمایندگان که انتظار نمی‌رود روز پنج‌شنبه با زلنسکی دیدار کند، به دلیل این مووع، خواستار برکناری سفیر اوکراین در واشینگتن شده است.

جانسون در عین‌حال گفت که این خواسته، به معنای مخالفت با کمک‌های نظامی به اوکراین نیست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چند چند
خبرها
خبر ورزشی
آستانه

شنیداری

پادکست‌ها