بریتانیا برای نخستین بار نفتکش‌های حامل گاز طبیعی روسیه را تحریم کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۵

برای اولین بار از زمان آغاز مناقشه اوکراین، بریتانیا تحریم نفتکش‌های حامل گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه را رسما در دستور کار خود قرار داد. این کشتی‌ها گاز روسیه را به اروپا و سراسر جهان انتقال می‌دادند.

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد پنج نفتکش و دو شرکت فعال در حوزه ال‌ان‌جی را تحت تحریم قرار داده است.

این وزارتخانه همچنین تحریم سایر نفتکش‌های دخیل در انتقال گاز طبیعی روسیه را بررسی می‌کند.

شبکه خبری اسکای‌نیوز، پنج‌شنبه پنجم مهر گزارش داد تحریم‌های جدید لندن کشتی‌هایی را هدف قرار می‌دهند که تا همین اواخر شرکت‌های بریتانیایی بیمه کرده بودند.

پیش‌تر آمریکا نیز این کشتی‌ها را تحریم کرده بود. در پی این اقدام واشینگتن، شرکت‌های بریتانیایی از ارائه خدمات بیمه به نفتکش‌های حامل گاز طبیعی روسیه خودداری کردند.

روسیه عملیات نظامی خود علیه اوکراین را پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

کشورهای غربی کوشیده‌اند با پشتیبانی نظامی و مالی از کی‌یف و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه مسکو، معادلات میدان نبرد را به نفع اوکراین تغییر دهند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، پنجم مهر در جریان دیدار با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود اعلام کرد بیش از هشت میلیارد دلار کمک نظامی به این کشور ارائه می‌شود تا به کی‌یف برای «پیروزی در جنگ» با روسیه کمک کند.

یک سرباز اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، خارکیف، سوم مهر

پیش‌تر و در تیرماه سال جاری، اسکای‌نیوز در گزارشی افشا کرد شرکت «سیپیک» که دفتر آن در گلاسکو واقع است، بخشی از مالکیت تعدادی از نفتکش‌های فعال در حوزه صادرات ال‌ان‌جی روسیه را در اختیار دارد.

شرکت «سیپیک» با بهره‌برداری از این نفتکش‌ها، ال‌ان‌جی روسیه را از سیبری به اروپا منتقل می‌کرد.

صادرات گاز طبیعی مایع از روسیه یکی از منابع کلیدی درآمد برای کسب‌وکارهای داخلی و همچنین دولت این کشور به شمار می‌رود.

هرچند صادرات منابع طبیعی روسیه رو به کاهش گذاشته، مقام‌های مسکو در تلاشند تا سهم روسیه از بازار جهانی ال‌ان‌جی را از هشت درصد به ۲۰ درصد برسانند. 

تحریم صادرات گاز روسیه امری دشوار به نظر می‌رسد زیرا اروپا همچنان به وارد کردن گاز از این کشور ادامه می‌دهد.

با این حال، بریتانیا یکی از بازیگران کلیدی در حوزه حمل و نقل بین‌المللی است و اقدام اخیر لندن در تحریم نفتکش‌های حامل ال‌ان‌جی روسیه می‌تواند صادرات گاز این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

دولت بریتانیا ۲۴ خرداد با انتشار بیانیه‌ای از وضع ۵۰ تحریم جدید علیه روسیه خبر داد. بریتانیا در این بسته، برای اولین بار کشتی‌هایی را که ناقض تحریم‌های نفتی روسیه هستند، هدف گرفت.

وزارت خارجه آمریکا نیز سوم شهریور بیش از ۴۰۰ فرد و نهاد را به دلیل حمایت از روسیه در جنگ این کشور علیه اوکراین تحریم کرد.

در این فهرست، تعداد زیادی از شرکت‌های چینی دیده می‌شوند که با ارسال قطعات و تجهیزات میکروالکترونیکی به روسیه، تحریم‌های واشینگتن را دور زده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چند چند
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها