گزارشهای منابع حقوق بشری نشان میدهند از ابتدای ماه اکتبر سال جاری میلادی، برابر با بازه زمانی ۱۰ مهر تا ۲۶ مهر، دستکم ۹۸ زندانی در زندانهای ایران اعدام شدند. طبق این آمار، جمهوری اسلامی در ۱۷ روز گذشته، در هر روز حدود شش نفر را اعدام کرده است.
سازمان حقوق بشر ایران روز ۲۶ مهر در گزارشی نوشت دو زندانی محبوس در زندان دستگرد اصفهان به نامهای عباس کریمی و محمدعلی نجفی، به اتهام قتل، دار زده شدند.
این سازمان حقوق بشری در گزارش خود نوشت که از ابتدای ماه اکتبر سال جاری میلادی، یعنی تنها در ۱۷ روز، اعدام ۹۲ زندانی در زندانهای مختلف کشور به ثبت رسیده است.
پس از آن سایت حقوق بشری هرانا در گزارشی از اعدام دو زندانی در زندان قزوین در روز ۲۶ مهر خبر داد.
هرانا هویت این دو زندانی را نورمراد گراوند و سنجری (نام کوچک نامشخص)، عنوان کرد و نوشت که آنها بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند.
سازمان حقوق بشر ایران هم از اعدام یک زندانی به نام علی معروفخانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر، در زندان قزوین خبر داد.
هرانا در گزارشی دیگر از به دار آویخته شدن یک مرد و یک زن در زندان همدان، با اتهامات مربوط به مواد مخدر در روز ۲۵ مهر خبر داد.
هویت مرد اعدام شده رسول فیلی اعلام شده و هویت زن اعدام شده در این گزارش اعلام نشده است.
سازمان حقوق بشر ایران نیز خبر داد در همان روز یک زندانی به نام محسن مختاری بابت اتهام قتل در زندان عادلآباد شیراز اعدام شد.
اکنون گزارشهای منابع حقوق بشری نشان میدهند جمهوری اسلامی طی ۱۷ روز دستکم ۹۸ زندانی را در زندانهای ایران دار زده است.
به گزارش سازمانهای حقوق بشری، از ابتدای سال جاری میلادی بیش از ۵۶۷ نفر، از جمله ۲۰ زن در زندانهای مختلف ایران به دار آویخته شدهاند.
خبرگزاری هرانا پیشتر در گزارشی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام نوشت که در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا هشت اکتبر ۲۰۲۴، دستکم ۸۱۱ نفر در ایران اعدام شدند.
طبق این گزارش، طی این مدت ۱۸۶ نفر به اعدام محکوم شدهاند و ۵۹ حکم اعدام نیز از سوی دیوان عالی کشور تایید شده است.
سازمان عفو بینالملل نیز در آخرین گزارش سالانه خود درباره مجازات مرگ، با اشاره به افزایش چشمگیر اعدام در ایران نوشت نزدیک ۷۵ درصد کل اعدامهای ثبتشده در سال ۲۰۲۳ در جهان، در ایران انجام شده است.
طبق این گزارش، جمهوری اسلامی بعد از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، استفاده از مجازات اعدام را برای القای وحشت در میان مردم و تشدید کنترل خود بر قدرت افزایش داده است.
بیشتر بخوانید: انتقام از «زن، زندگی، آزادی» با افزایش اعدامهای سیاسی