کانونهای صنفی معلمان استانهای مازندران و فارس در بیانیههایی اخراج اسماعیل عبدی، زندانی سیاسی پیشین و فعال صنفی از آموزش و پرورش را محکوم کردند. انجمن صنفی معلمان مریوان نیز تایید حکم شش ماه حبس محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان به دلیل اعتراض به مسمومسازی دانشآموزان را محکوم کرد.
زخمی بر پیکر عدالتخواهی معلمان
کانون صنفی معلمان مازندران، روز ۲۶ مهر ماه با صدور بیانیهای اخراج عبدی از آموزش و پروش را زخمی بر پیکر عدالتخواهی معلمان دگراندیش توصیف کرد و نوشت: «اسماعیل عبدی دغدغهای جز ارتقای آموزش در سر ندارد. او سالها از عمر خود را پشت میلههای زندان گذراند تا بگوید نمیتوان معلم را دستبهسر و با تهدید، مطیع کرد.»
این تشکل صنفی با تاکید بر این که «مطیع نبودن در برابر این همه تضاد، نشانه پویایی معلم است»، نوشت که عبدی در قامت یک معلم آگاه با مسایل برخورد میکند و از هیچ هزینهای هراس نداشته و ندارد.
معلمان کانون مازندران اخراج عبدی و محروم کردن او از کمک به رفع نواقص آموزشی را «خیانتی بزرگ و نابخشونی» خواندند و تاکید کردند: «ما این عمل بزدلانه را شدیدا محکوم کرده و خواستار برگشت عبدی به کلاس هستیم تا آبشخوری برای رفع نیازهای این نسل تشنه به آگاهی باشد.»
اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان و زندانی سیاسی پیشین، روز ۱۴ مهر خبر داد در روز جهانی معلم، با رای هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش تهران، بعد از ۲۴ سال خدمت و پس از هشت سال زندان، از حرفه معلمی اخراج شده است.
حکم قرون وسطایی!
انجمن صنفی معلمان فارس نیز روز ۲۶ مهر در بیانیهای اخراج عبدی از آموزش و پرورش را حکمی قرون وسطایی نامید و نوشت: «این حکم از دید جامعه فرهنگیان ایران مدال شجاعتی است که بر گردن این بزرگمرد عرصه کنشگری و مطالبهگری آویخته شده است.»
نویسندگان این بیانیه با تاکید بر این که «بیداد دستگاه قضا و عوامل دستنشاندهاش در هیات تخلفات اداری و نوچههایش در آموزش و پرورش، چونان لکه سیاهی همیشه در اذهان خواهد ماند»، حمایت خود را از عبدی و تمامی معلمانی که احکام ناعادلانه دریافت کردهاند، اعلام کردند.
آنها در بیانیه خود یادآوری کردند که این عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران با داشتن ٢۴ سال سابقه تدریس، هشت سال و هشت ماه حبس در زندانهای اوین، رجاییشهر و کچویی گذرانده و اکنون از ادامه کار در آموزش و پرورش منع و اخراج شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران نیز روز ۲۵ مهر با صدور بیانیهای، روند رو به افزایش سرکوب معلمان و فعالان صنفی در کشور را محکوم کرد.
این تشکل صنفی در بیانیه خود از احضار، بازداشت، صدور احکام حبس، اخراج از کار و بازنشستگی اجباری معلمان، به عنوان نمونههایی از این سرکوبها نام برد.
قربانی بیتدبیری نظام
انجمن صنفی معلمان مریوان، روز ۲۶ مهر بیانیهای در محکومیت حکم شش ماه حبس صادر شده برای محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران صادر کرد و نوشت که «او بار دیگر قربانی بیتدبیری نظام شده» است.
این تشکل صنفی در بیانیه خود با تاکید بر این که حبیبی به خاطر ایستادگی شجاعانهاش در برابر بیعدالتی و دفاع از حقوق دانشآموزان، دانشجویان، معلمان، زنان و تمامی آحاد تحت ستم، به ویژه دختران دانشآموز، به زندان محکوم شده، او را نماد ارادهای توصیف کرد که در برابر ظلم سر تسلیم فرود نخواهد آورد.
این بیانیه محکومیتهای مکرر برای حبیبی را نمایانگر مقاومت جنبش آزادیخواهانهای دانست که با هر سرکوب، شعلهورتر میشود.
انجمن صنفی معلمان مریوان با بیان این که جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تحت رهبری زنان و دانشآموزان، «به انتقام کور مزدورانی انجامید که با مسمومسازی عمدی مدارس دخترانه سعی کردند این نسل شجاع را به عقب برانند»، یادآور شد که با افزایش فشار افکار عمومی، «نظام به جای مجازات جنایتکاران، به انکار و تحریف ماجرا پرداخت».
بر اساس این بیانیه، معترضان و مدافعان حقیقت، «از جمله معلمان و دانشجویان شجاع مانند محمد حبیبی»، در همین راستا به زندان محکوم شدند.
انجمن صنفی معلمان مریوان با بیان این که قاطعانه از مواضع حقطلبانه و شجاعانه حبیبی حمایت میکند، نوشت: «صدور حکم زندان برای او و اخراج ناعادلانه سمیه اخترشمار، اسماعیل عبدی و دیگر معلمان، نشاندهنده بحران عمیق در نهادهای قدرتی است که تنها به حفظ منافع خود میاندیشند.»
رامین صفرنیا، وکیل حبیبی، روز ۲۱ مهر ماه از تایید حکم شش ماه و یک روز حبس او در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران خبر داد.
حبیبی مرداد ماه امسال در پروندهای که به دلیل اعتراض به مسمومسازیهای سریالی دانشآموزان مدارس دخترانه برای او تشکیل شد، با حکم شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار و به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به شش ماه و یک روز زندان محکوم شد.
اعمال فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته ادامه داشته و در سالهای قبل شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شدهاند.
از پاییز ۱۴۰۱ تاکنون، دهها معلم به دلیل فعالیتهای صنفی و همراهی با خیزش انقلابی، با حکم هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش، بازخرید، از کار تعلیق یا به صورت دائمی اخراج شدند.
بیشتر بخوانید: شماری از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش به واسطه گزینشهای دهه شصتی رد شدهاند