با احضار الهه محمدی و نیلوفر حامدی برای اجرای حکم پنج سال زندان، زهرا بهروز آذر، معاون امور زنان در دولت مسعود پزشکیان وعده داد این موضوع را پیگیری کند. همزمان بیش از ۵۰۰ روزنامهنگار و فعال مدنی در نامهای به رییس قوه قضاییه خواهان توقف اجرای حکم حبس این روزنامهنگاران شدند.
معاون امور زنان در دولت پزشکیان، روز ۳۰ مهر درباره احضار محمدی و حامدی برای اجرای حکم پنج سال زندان به روزنامه هممیهن گفت: «موضوع این دو خانم خبرنگار از چند مسیر در حال پیگیری است و معاونت امور زنان و خانواده هم به سهم خود پیگیر است.»
او با بیان این که حل این پرونده نیازمند طی شدن یک روال حقوقی است، اظهار امیدواری کرد که روند پیگیریها نتیجهبخش باشد و شرایطی فراهم شود که آنها در کنار خانواده خود باشند.
همزمان بیش از ۵۰۰ نفر از روزنامهنگاران، هنرمندان و فعالان اجتماعی در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از او خواستند از اختیارات خود استفاده کرده و اجرای حکم حامدی و محمدی را متوقف کند.
امضاکنندگان این نامه خطاب به رییس قوه قضاییه تاکید کردند: «در فضای کنونی کشور که رییسجمهوری از وفاق ملی سخن میگوید، اجرای حکم زندان این دو خبرنگار اجتماعی در تناقض با این رویکرد و بخشنامه عفو ۱۴۰۱ است.»
سیروس علینژاد، ترانه علیدوستی، ماشاالله شمسالواعظین، علیرضا رجایی، شهاب حسینی، کیوان صمیمی، لیلی فرهادپور، ژیلا بنییعقوب، هانیه توسلی، سحر دولتشاهی، نگار جواهریان، هانا کامکار، لیلی گلستان، سهیلا گلستانی، مهسا محبعلی، احترام برومند، حمید پورآذری، رویا تیموریان، مجتبا میرطهماسب و زینب رحیمی، شماری از امضاکنندگان این نامه هستند.
این نامه در قالب کارزاری با عنوان «درخواست توقف اجرای حکم پنج سال زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی» در فضای مجازی منتشر شده و تا ظهر روز دوشنبه ۳۰ مهر، بیش از شش هزار نفر آن را امضا کردهاند.
کتایون ریاحی، بازیگر سینما نیز ضمن پیوستن به این کارزار، در اینستاگرام خود نوشت که از وزارت اطلاعات با او تماس گرفته و گفتهاند نباید از هشتگ «زن، زندگی، آزادی» در استوری خود استفاده کند.
ریاحی با بیان این که ماموران وزارت اطلاعات از او خواستهاند استوری خود را پاک کند، نوشت: «گفت من به شما نباید توضیح بدهم .... استوری را پاک کنید. گفتم اتفاقا شما باید به من توضیح بدهید چون حقوق و دستمزدتان از مالیات من و بقیه مردم تامین میشود. گفت همین که میگویم. خوشبختانه تلفن قطع شد وگرنه ....»
به گفته ریاحی، مامور وزارت اطلاعات در این تماس به او گفته «زن، زندگی، آزادی» شعار «اغتشاشات» است و او در پاسخ گفته است: «اغتشاش نه، جنبش.»
ترانه علیدوستی، بازیگر سینما و از هنرمندان بازداشتی در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» هم در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که به این کمپین پیوسته است.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، روز ۲۲ مهر در خصوص پرونده حامدی و محمدی، گفت این دو نفر حکم پنج سال حبس قابل اجرا دارند که پرونده آنها برای اجرای احکام به مراجع مربوطه ارسال شده تا حکم نهایی اجرا شود.
او افزود که این دو روزنامهنگار در دادگاه تجدیدنظر از اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» تبرئه شدند اما اشد مجازات یعنی پنج سال حبس در موردشان اعمال خواهد شد.
پس از آن در روز ۲۸ مهر، پرتو برهانپور و حجت کرمانی، وکلای حامدی، از صدور ابلاغیه اجرای حکم حبس این روزنامهنگار با وجود بخشنامه عفو سال ۱۴۰۱ خبر دادند.
روزنامه هممیهن نیز طی همان روز اعلام کرد ابلاغیه اجرای حکم حبس محمدی صادر شده و او باید ظرف پنج روز خود را برای اجرای حکم حبس به زندان اوین معرفی کند.
نیروهای حکومتی در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ نیلوفر حامدی را به دلیل گزارشگری درباره وضعیت مهسا ژینا امینی از بیمارستان، در خانهاش بازداشت کردند.
یک هفته بعد هم الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن به دلیل انتشار گزارشهایی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در شهر سقز بازداشت شد.
آنها اواخر دی ۱۴۰۲ هر کدام با تودیع وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی و پس از حدود ۱۶ ماه، به صورت موقت از زندان اوین آزاد شدند.