واکنش مخاطبان ایران‌اینترنشنال به آمدن ترامپ: امید سرنگونی، بیم تشدید بحران اقتصادی

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

تعدادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی ضمن ابراز خشنودی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفتند ورود مجدد او به کاخ سفید می‌تواند فشار را بر جمهوری اسلامی افزایش دهد، اما این مردم ایران هستند که باید زمینه را برای سرنگونی حکومت فراهم کنند.

یک مخاطب در همین زمینه نوشت پیروزی ترامپ «خیلی کمک‌کننده است به مردم ایران ولی در نهایت این خود ما مردم هستیم که باید جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم؛ هیچ دولت و هیچ کشوری در دنیا منافع خودش را بر ما ترجیح نمی‌دهد».

مخاطب دیگری هم گفت با کنار رفتن دموکرات‌ها از عرصه سیاسی ایالات متحده، «عرصه بر حکومت ایران تنگ‌تر خواهد شد و شاید این فرصتی برای مردم ایران به وجود بیاورد تا تکانی به خود بدهند».

او افزود: «در عین حال، با وخیم‌تر شدن اوضاع ممکن است حکومت در راستای حفظ وضع موجود، تصمیم به نرمش قهرمانانه دیگری بگیرد که آن وقت باید منتظر معامله دیگری با ترامپ باشیم که اصلا به سود مردم ایران نخواهد بود.»

یک شهروند هم تاکید کرد: «ترامپ، بایدن و غیره همه فکر مردم کشور خود هستند. نمی‌دانم مردم چرا فکر می‌کنند ترامپ بیاید وضع ایران خوب می‌شود».

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، هم به پیروزی ترامپ در انتخابات ایالات متحده واکنش نشان داد.

او روز چهارشنبه ۱۶ آبان گفت جمهوری اسلامی تفاوتی میان ترامپ و جو بایدن نمی‌بیند.

مهاجرانی اضافه کرد: «با توجه به تحریم‌های کشور طی بیش از چهار دهه گذشته، ایران آب‌دیده شده و نگران رای آوردن مجدد ترامپ نیستیم.»

ترامپ در دوران پیشین حضور خود در کاخ سفید بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، سیاست فشار حداکثری را در برابر جمهوری اسلامی در پیش گرفت و از توافق بر سر برنامه هسته‌ای حکومت ایران، موسوم به برجام، خارج شد.

این سیاست با کاهش قابل توجه صادرات نفتی جمهوری اسلامی همراه بود و اقتصاد ایران را به‌شدت تحت تاثیر قرار داد.

با این حال از زمان روی کار آمدن بایدن و پایان یافتن سیاست فشار حداکثری، درآمدهای نفتی ایران رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

هرچند سخنگوی دولت پزشکیان آمدن ترامپ را بی‌اثر خوانده، اما یک شهروند در پیامی به ایران‌اینترنشنال از احتمال شدت گرفتن تحریم‌ها و فشار مضاعف به مردم ایران پس از آغاز به کار ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵ ابراز نگرانی کرد.

او گفت: «در ایران وضعیت اقتصادی به‌شدت خراب‌تر خواهد شد، ارزش پول ملی بیش از پیش سقوط خواهد کرد و احتمال شورش‌های اجتماعی-سیاسی بیشتر خواهد شد.»

در سوی مقابل، یک مخاطب هم از احتمال توافق میان تهران و دولت ترامپ و تاثیر آن بر زندگی مردم ایران استقبال کرد: «ترامپ اقتصاددان خوبی است؛ اگر که با جمهوری اسلامی مناقشه نکند، تاثیرات خوبی بر زندگی ما می‌گذارد.»

شهروند دیگری هم ابراز امیدواری کرد ترامپ «تحریم‌هایی که منافع ملت را تهدید می‌کند، اتخاذ نکند».

بخش دیگری از پیام‌های مخاطبان ایران‌اینترنشنال به موضوع مناقشه خاورمیانه و رویکرد ترامپ در برابر حکومت ایران و نقش آن در درگیری‌ها منطقه‌ای اختصاص داشت.

یک مخاطب گفت: «به‌نظرم ترامپ دست اسرائیل را در مواجهه با گروه‌های نیابتی کمی بیشتر باز خواهد گذاشت».

یک شهروند دیگر نوشت: «کمابیش با سیاست ترامپ در مقابل جمهوری اسلامی آشنا هستیم ولی در حال حاضر، باید منتظر رویکرد جدید جنگی نسبت به منطقه باشیم. ما مردم ایران قطعا از انتخاب ترامپ خوشحال هستیم، به هر حال سیاست ضد آخوندی و تروریسم دارد. با توجه به پیشینه کشتن قاسم سلیمانی، آب این دو با هم به یک جوی نمی‌رود.»

ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی خود بارها تاکید کرد در صورت پیروزی در انتخابات، مانع از توسعه برنامه هسته‌ای حکومت ایران خواهد شد و به تهران اجازه نخواهد داد به سلاح اتمی دست پیدا کند.

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، در واکنش به پیروزی ترامپ گفت تهران «در اهداف راهبردی و صنعت هسته‌ای، منافع خودش را دنبال می‌کند».

او تاکید کرد: «برنامه ما تحت تاثیر هیچ آمد و شدی در آمریکا قرار ندارد و تغییر نمی‌کند.»

بر اساس آخرین گزارش‌های محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی همچنان برنامه تولید اورانیوم با غنای بالای خود را که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار گرفته شود، ادامه می‌دهد.

خبرگزاری رویترز ضمن انتشار نظرات گروهی از مردم ایران درباره نتایج انتخابات آمریکا نوشت پیروزی ترامپ واکنش‌های متفاوتی را در میان مردم ایران به دنبال داشته، زیرا برخی از افزایش خطر جنگ و مشکلات اقتصادی بیم دارند اما تعدادی دیگر امیدوارند اقدامات او باعث ایجاد تغییرات سیاسی در کشور شود.

امیدواری به کمک احتمالی ترامپ برای سرنگونی حکومت ایران در پیام‌های مخاطبان ایران‌اینترنشنال نیز انعکاس یافته است.

یک شهروند در همین رابطه نوشت پس از پیروزی ترامپ، «آخوندها ضیعف و بنیه مالی آن‌ها ضعیف‌‌تر می‌شود و جهت سرکوب مردم پول نخواهند داشت و سرنگونی خیلی زود اتفاق می‌افتد».

یک مخاطب هم انتخاب مجدد ترامپ را «بزرگ‌ترین تهدید برای جمهوری اسلامی» خواند.

شهروند دیگری هم گفت: « با آمدن ترامپ ۱۰۰ قدم به پیروزی علیه جمهوری آخوندی نزدیک‌تر می‌شویم.»

در اولین واکنش اقتصاد ایران به پیروزی ترامپ، بازار در ایران صبح چهارشنبه ۱۶ آبان با دلار ۷۰ هزار تومانی گشایش یافت. نرخ گشایش دلار در روز ۱۵ آبان، ۶۸ هزار و ۹۶۰ تومان بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی

شنیداری

پادکست‌ها