رییس ستاد دفاع بریتانیا: اسرائیل تقریبا تمام پدافند هوایی جمهوری اسلامی را نابود کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۵

بنا بر اعلام رییس ستاد دفاع بریتانیا، اسرائیل در آخرین حمله خود به ایران در اواخر ماه اکتبر، قدرت جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵ را به نمایش گذاشت و تقریبا تمام سیستم پدافند هوایی جمهوری اسلامی را نابود کرد.

تونی راداکین، رییس ستاد دفاع بریتانیا در گفت‌وگو با بیزنس اینسایدر، اعلام کرد که اسرائیل در حملات تلافی‌جویانه پنجم آبان ماه خود به ایران، با استفاده از جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵ و به کار گرفتن بیش از ۱۰۰ هواپیما، تقریبا تمام سیستم پدافند هوایی جمهوری اسلامی را نابود کرد.

راداکین اولین مقام غربی است که استفاده اسرائیل از جنگنده‌های نسل پنجمی‌اش را در مقابل جمهوری اسلامی تایید می‌کند.

راداکین گفت: «اسرائیل در این عملیات از بیش از ۱۰۰ هواپیما استفاده کرد؛ بدون این که هیچ هواپیمایی در اولین موج حملات به فاصله ۱۰۰ مایلی اهداف مورد نظر برسد. این عملیات تقریبا تمام سیستم دفاع هوایی ایران را از کار انداخت.»

ارتش اسرائیل بامداد پنجم آبان مجموعه‌ای از حملات هوایی را با عنوان «روزهای پاسخ» علیه مواضع جمهوری اسلامی انجام داد. با پایان عملیات، مشخص شد حدود ۱۴۰ جنگنده اسرائیلی در سه موج حمله، ۲۰ نقطه را در سه استان ایران هدف قرار دادند.

به گفته راداکین، این حملات توانایی حکومت ایران برای تولید موشک‌های بالستیک را «به مدت یک سال» از بین برده و تهران را در مواجهه با یک معضل استراتژیک قرار داده است: «این قدرت جنگنده‌های نسل پنجمی، همراه با هدف‌گیری دقیق و اطلاعات خارق‌العاده است.»

راداکین تاکید کرد که این عملیات نشان‌دهنده «برتری نامتناسب روش‌های مدرن جنگیدن» است.

اف-۳۵، ستون فقرات نیروی هوایی مدرن

جنگنده اف-۳۵، ساخته شرکت لاکهید مارتین، شرکت صنایع هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات در آمریکا، یک هواپیمای چندمنظوره نسل پنجمی است که از سوی چندین کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسرائیل از سال ۲۰۱۸ برای اولین بار این جنگنده‌ها را در عملیات نظامی به کار گرفت و در حال حاضر ناوگانی متشکل از کمتر از ۴۰ جنگنده اف-۳۵ نسخه‌ مخصوص این کشور را در اختیار دارد که قرار است این تعداد به ۷۵ جنگنده افزایش یابد.

راداکین در حالی از این هواپیما تمجید کرد که ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس و مشاور دونالد ترامپ، اخیرا این برنامه تسلیحاتی گران‌قیمت را به دلیل طراحی و قابلیت‌های رادارگریزی آن مورد انتقاد قرار داده بود.

در مقابل این انتقادات، کارشناسان به سرعت به دفاع از قابلیت‌های اف-۳۵ پرداختند و بر اهمیت آن به عنوان ستون فقرات قدرت هوایی ایالات متحده تاکید کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها