کنش اعتراضی دختر دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات و بازداشت او در کانون توجه افکاری عمومی ایران و جهان قرار گرفته است. شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، با اشاره به انتساب اختلال روانی به این دختر جوان، بیمارانگاری معترضان را روش دیرینه حکومت برای سرکوب مخالفان خواند.
منوچهر بختیاری، پدر دادخواه پویا بختیاری، از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸، از هشت روز پیش در اعتراض به عدم موافقت با درخواست مرخصی درمانی و ادامه حبس خود در زندان چوبیندر قزوین، اعتصاب غذا کرده است. به گفته نزدیکان این زندانی سیاسی، او از حق تماس تلفنی با خانواده محروم شده است.
قوه قضاییه اعلام کرد آروین قهرمانی (ناتانل)، شهروند یهودی زندانی در کرمانشاه را اعدام کرده است. ایراناینترنشنال پیشتر به سندی دست یافت که نشان میداد او به اتهام قتل یک مسلمان به اعدام محکوم شده و قاضی به شهادت یکی از دوستان مقتول و یک نیروی بسیجی برای صدور حکم استناد کرده است.
جلسه آخرین دفاع میلاد آرمون، مهدی ایمانی، محمدمهدی حسینی، نوید نجاران، علیرضا برمرزپورناک، امیرمحمد خوشاقبال، علیرضا کفایی و حسین نعمتی، متهمان پرونده «شهرک اکباتان» طی روزهای ۱۲ و ۱۳ آبان در دادگاه کیفری تهران برگزار شد. این هشت تن پس از برگزاری دادگاه به زندان منتقل شدند.
سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی در ماه گذشته میلادی (اکتبر) همزمان با تشدید تنش بین ایران و اسرائیل و در سایه تبلیغات جنگی، دستکم ۱۶۶ نفر را به دار آویخت. این بالاترین تعداد اعدام گزارش شده در یک ماه و طی دو دهه گذشته در ایران است.
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، در گفتوگو با ایراناینترنشنال با بیان این که قوه قضاییه اعلام نکرده پدر او را اعدام کرده است، گفت مقامهای عالیرتبه آلمان به او اطلاع دادهاند جمهوری اسلامی به آنان گفته جمشید شارمهد مرده است. آنان هیچ توضیحی درباره علت مرگ ارائه نکردهاند.
مهدکودک زندان زنان قرچک ورامین مدتهاست تعطیل شده و هیچ مربیای برای آموزش به کودکان ندارد. زنان زندانی میگویند این مهدکودک فقط در زمان بازدیدهای رسمی باز و سپس بسته میشود. هماکنون ۱۰ کودک در این زندان با مادرانشان حبس میکشند و شش کودک دیگر نیز بهزودی متولد خواهند شد.
کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با صدور بیانیهای در محکومیت صدور حکم بازخرید و اخراج اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره خود نوشت دولت مسعود پزشکیان که با وعده تغییر سیاستها و تحول در آموزش و پرورش به ریاست رسیده است، پروژه سرکوب فعالان صنفی معلم را در دستور کار دارد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان خبر داد که سفیر این کشور صبح روز چهارشنبه ۹ آبان به دنبال فراخوانده شدن از سوی برلین پس از اعدام جمشید شارمهد، زندانی سیاسی آلمانی-ایرانی، تهران را ترک کرد. این سخنگو افزود که اعدام شارمهد روابط برلین و تهران را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
آلمان در اعتراض به اعدام جمشید شارمهد، زندانی سیاسی ایرانی-آلمانی، سفیر خود را از تهران فراخواند و کاردار جمهوری اسلامی در برلین را برای ادای توضیحآورد به وزارت خارجه این کشور احضار کرد. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به اعتراض آلمان گفت پاسپورت آلمانی مصونیت نمیآورد.
در ادامه اعتراضها به نحوه گزینش دانشجومعلمان و داوطلبان استخدامی وزارت آموزش و پرورش شماری از متقاضیان میگویند به دلایل غیرحرفهای مثل خواندن کتابهای فلسفی، نحوه لباس پوشیدن، سبیلداشتن، لاکزدن، قضاشدن نماز و حضور کمرنگ در نماز جمعه یا راهپیماییها در گزینش رد شدهاند.
یوهان فلودروس، شهروند ۳۴ ساله سوئدی و مقام اتحادیه اروپا که در خردادماه در جریان مبادله زندانیان میان تهران و استکهلم آزاد شد، در گفتوگو با پایگاه خبری پولیتیکو تاکید کرد که قربانی سیاست گروگانگیری جمهوری اسلامی بوده است.
ریحانه انصاری، گلرخ ایرایی، سکینه پروانه، ناهید خداجو، نسرین جوادی، وریشه مرادی و مریم یحیوی، هفت زندانی سیاسی با اشاره به ارسال پرونده پخشان عزیزی، همبندی محکوم به اعدامشان به دیوان عالی کشور خاطرنشان کردند که او به دلیل محرومیت از حق ملاقات از مشاوره با وکیلان خود محروم است.